Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Nieuws & Mededelingen - Toernooiagenda - Dagmarathon - Teams & Locaties - Downloads

Arjan Brussaard & Gert-Jan Resoort winnen 8e ZWB Open
Geert Oorbeek & Jan Snoep Runner-up

Zaterdag 6 januari 2018 werd de 8e editie van het ZWB Open dartstoernooi gehouden in de kantine van v.v. Zinkwegse Boys.
36 koppels hadden zich aangemeld, die in 8 poules op de 6 aangelegde banen begonnen aan de voorronde, waarna de beste 3 koppels verder zouden strijden voor de hoofdprijzen in de Winnaarsronde, terwijl de laatsten uit de poules voor een troostprijs mochten spelen.

Onder de deelnemende koppels een aantal regionale darters, maar uiteraard ook weer aardig wat (oud) Zinkwegse Boys spelers, waardoor er weer een bijzondere mix van sportcultuur aanwezig was, die feilloos samensmolt, hetgeen over de gehele dag voor een geweldige sfeer zorgde.

Om 12 uur werd begonnen met de loting voor de poule fase, waarin via een best-of 3 formaat werd geprobeerd om de punten bij elkaar te spelen om zo een goede uitgangspositie in de volgende ronde te verkrijgen. Na het welkomstwoord werd er om kwart over twaalf met de eerste poule wedstrijden begonnen aan de jacht op de hoofdprijs. Door de geweldige opkomst bedroeg de prijzenpot ruim 500,-

Na afloop van de poulewedstrijden was er een pauze waarin een verloting plaatsvond, waarbij meer dan 30 prijzen waren te winnen, met als hoofdprijs een Scheer-je-weg pakket zijnde een Wet/Dry shaver in combinatie met een Hotelbon.
Daarnaast waren er onder andere Gourmetstellen, een gevulde boodschappenmand, flessen drank, bierpakketten, Staatloten, snoeppakketten en diverse bad & douche producten te winnen.

Na de verloting werd verder gegaan met de Knock-out-fase. 12 koppels belandden in de verliezersronde, waarin in de finale Lenard Bodegom & Ronald Besseling tegenover Kees Schipper & Ronald Snaauw stonden.
Met Lenard als 35+ speler actief, in ieder geval een ZWB-vertegenwoordiger in de finale, en met zijn maat in de RDO voor Zwervers 1 uitkomend, spelend tegen een koppel dat in de HWDO speelt bij Bulltie.
Lenard & Ronald wisten in hun poule geen leg te winnen, maar in de KO-fase wonnen zij alles met 2-0 tot aan de finale. Ook Kees & Ronald verloren al hun poule wedstrijden, maar wonnen op weg naar de finale ook alles met 2-0.
In een leuke wedstrijd waren het uiteindelijk Kees en Ronald die er met de winst van doorgingen middels een 3-1. Beide finalisten koppels mochten naast een beker ook nog een envelop met troostprijs in ontvangst nemen.

In de winnaarsronde gingen er dus 24 koppels aan de slag voor de titel, waarbij de 8 poulewinnaars een vrij-loting hadden voor de 1e ronde. Alle nummers 2 mochten tegen een nummer 3 aantreden en proberen om een plek bij de laatste 16 te bemachtigen. Per ronde vielen er ook telkens wat mensen met een ZWB hart af, waarbij Ger Boekee & Simon Overkleeft als laatsten in de kwartfinale sneuvelden. Zij konden zich nog troosten met een klein gevulde envelop, want de verliezend kwartfinalisten vielen ook dit jaar al in de prijzen.

Tegen het einde van de middag werd tegen zessen dan uiteindelijk de finale gespeeld. Hier troffen titelverdedigers Arjan Brussaard & Gert-Jan Resoort het koppel Jan Snoep & Geert Oorbeek, waarmee er in dit geval 4 HWDO-spelers aan de oche stonden. Beide koppels waren hun poulefase ongeslagen doorgekomen en hadden de winnende mood dus doorgezet tot aan de finale.
Op weg daar naar toe wisten Arjan & Gert-Jan te winnen van Alex & Dion (3-1), Ger & Simon (3-1) en Cees & Robert (3-0).
Jan en Geert wonnen achtereenvolgens van Crelis & Jaap (3-2), Bery & Gert (3-0) en Alex & Tommy (3-0).

In de finale werd een best-of-7 formaat gespeeld, waarbij Arjan & Gert-Jan mochten beginnen. Na een wat nerveus begin van beide koppels, werden de scores opgevoerd en naar een finish toegewerkt, waarbij Arjan er voor zorgde dat de eerste leg behouden werd. In de tweede leg ging het gelijk op qua score, en kregen Geert & Jan de eerste mogelijkheid om uit te gooien, maar deden dat niet waardoor Arjan & Gert-Jan op 2-0 kwamen. Tijdens de derde leg werd de sfeer in de kantine nog even flink verhoogd en werden de finalisten door het nog massaal aanwezige publiek luidkeels toegezongen waardoor het leek of men midden in de O2 Arena zat tijdens een Premier League avond. Beide koppels leken hierdoor geïnspireerd te worden want de triple 20 werd veelvuldig geraakt, waarbij Arjan & Gert Jan als eerst uitgooi mogelijkheid kregen, maar dit niet deden. Nadat Geert en Jan dat ook niet deden werd het alsnog 3-0. In de vierde leg van de partij wist Jan 120 dood te gooien, en leek daarmee de partij ook uit handen te geven, maar nadat Gert-Jan, Geert en Arjan daarna ook misten, kreeg hij andermaal de kans om de leg te pakken, maar miste hij ook en met dubbel 10 werd de winst door Arjan & Gert-Jan binnengehaald.

Er werden deze dag door 7 verschillende spelers een 180-score gegooid.
Van de dames 3 aanwezige dames, wisten Anouk Lokum en Rebecca Krijger de hoogste finish te gooien, namelijk 40.
Bij de heren ging deze prijs naar Pieter Schipper. Hij wist in de eerste de beste poulewedstrijd 160 uit te gooien, welke de rest van de dag niet meer overtroffen werd.

Zo rond de klok van half zeven konden de prijzen worden uitgereikt en kon iedereen, moe maar voldaan huiswaarts keren en kon weer teruggekeken worden op een goed bezocht, gezellig en dus zeer geslaagd toernooi. Naast de 72 darters, waren ook de nodige toeschouwers aanwezig, waardoor er op hoogtepunt van de dag meer dan 100 man over de vloer waren.

Speciale dank voor het bar- en keukenpersoneel van de Zinkwegse Boys, die een ieder weer van de nodige natjes en droogjes hebben voorzien.
Daarnaast ook Richard, die met zn boekjes door de kantine zwierf om lootjes te verkopen.
En Marcel die als mede-omroeper er voor zorgde dat de wedstrijden werden omgeroepen en de darters naar de juiste baan werden verwezen.
Simon en Marcel voor het helpen opbouwen en afbreken, alsmede De Mop voor het verrichte voorwerk bij het afbreken. En Nick als ondersteuning bij de opbouw.

Daarnaast werd het toernooi mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van volgende bedrijven:
J&M Warmte / Optimaal Talent / Witgoedspecialist Wijntje / Van der Mark Transport / Slagerij Schipper / The Magic Darts / Leon van Pelt Schilderwerken / Restaurant t Land van Wale .

We gaan er vanuit dat op 5 januari 2019 de 9e editie zal worden gehouden in de kantine van v.v. Zinkwegse Boys.

Klik voor een overzicht van de Winnaarsronde en Verliezersronde.