Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Gert-Jan Resoort en Pim Steenhouwer winnen op 6e HWDO Ranking 2018-2019

Zaterdag 16 februari was Café Het Krijgertje weer aan de beurt voor de 6e HWDO ranking van dit seizoen. Met 24 deelnemers, waaronder weer enkele nieuwe namen, werd begonnen aan het 1e toernooi van de avond. Zo’n beetje de gehele top 10 was aanwezig deze avond, dus kon men
zich geen misstap permitteren.
3 spelers uit de top 10 wisten hun eerste partij niet te winnen en gingen dus verder naar de Verliezersronde, waarbij ze alle drie in het onderste deel van het speelschema zaten en dus alsnog aan de bak moesten om de punten bij elkaar te sprokkelen. Glen Krijger was het die dit deel van het schema overleefde en na winst op Ken Uiterwijk en Patrick Luijendijk de finale wist te halen.

Hier wachtte Marcel Goudswaard op hem, die daarvoor Niels van de Wetering en Erwin Fransen had verslagen.
In een spannende en gelijk opgaande wedsstrijd viel de beslissing pas in de vijfde leg. Nadat beide mannen een pijl hadden gemist op de dubbels, was het Glenn die finishte en de partij met 3-2 over de streep trok.

Koploper Jeffrey Krijger zag zijn naaste concurrent dus afhaken in de Verliezersronde, maar kon daar zelf niet echt van profiteren, want “nieuweling” Gijs de Vos versloeg hem met 3-2.
Gijs ging vrolijk door met winnen, want daarna won hij ook van Simon Overkleeft met 3-1, waarna ook Jan Snoep met dezelfde cijfers aan de zegekar werd gebonden en daarmee dus een finale plaats wist binnen te halen.
Zijn tegenstander werd hierin Gert-Jan Resoort, die na een vrijloting Geert Oorbeek met 3-0 wist te verslaan en tegen Pim Steenhouwer een 2-0 achterstand wist om te buigen in een 2-3 overwinning.

In de eerste 2 legs gingen de scores gelijk op en wisten beide heren hun leg te behouden. Daarna werden de scores bij Gijs wat minder en kon Gert-Jan profiteren door Gijs eerste te breken en daarna zelf zijn leg te behouden, werd het 3-1. Ook in de vijfde leg kon Gijs niet elke beurt een goede score produceren, waardoor Gert-Jan de ruimte kreeg om de winnende dubbel te gooien, hertgeen hij ook deed en met 4-1 het eerste toernooi van de avond won.

Nadat barjuffrouw Marina de 9-dart-mystery shots had gedaan, met een score die niet door iemand was gekozen, en de pot voor het volgende toernooi op 2 tientjes kom te staan. Werd begonnen aan de 2e editie van de avond.
Daar waar op vorige toernooien nog wel eens veel verrassingen optreden bij de tweede omloop, was dat nu niet het geval en zagen we veel de zelfde namen terug in de Verliezers en Winnaarsronde.

In de verliezersronde waren het deze keer Jaap van Tiggelen en Geert Oorbeek die een finale plek wisten te behalen. Geert gunde op weg naar de finale zijn tegenstanders geen enkele leg, en won met 2-0 van achtereenvolgens Maurice de Keijzer, Piet Nootenboom en Ger Boekee.
Jaap had wat meer werk moeten verrichten, maar kon uiteindelijk zijn tegenstanders van zich af schudden. Nadat Ronald van Ruiven met 2-1 was verslagen, was het Niels van de Wetering die met 2-0 op de broek kreeg, waarna ook Marcel Goudswaard er aan moeste geloven en met 2-1 naar het schrijfbord werd verwezen.

Geert begon niet echt scherp aan de partij en zag Jaap op 1-0 komen. Met enig fortuin werd het 1-1en kwam Geert eindelijk op gang en trok de volgende twee legs ook naar zich toe en daarmee dus ook de part, 3-1.

In de winnaarsronde ook twee andere finalisten dan eerder op de avond. Jeffrey Krijger liet zich deze keer niet verrassen, al kroop hij tegen Jan Snoep door het oog van de naald, maar won wel met 3-2 om daarna Glenn Krijger met 3-1 te verslaan en daarmee zijn vijfde finale plek van dit seizoen te bemachtigen. Pim Steenhouwer werd daarin zijn opponent, die een sterke knock-out fase speelde een geen leg afstond aan zijn tegenstanders. In de eerste ronde was het Raymond van der Hoeven die er aan moest geloven met 3-0, waarna de enige aanwezige dame Karin Huijer van hem verloor. In de halve finale nam Pim revanche voor het eerdere verlies op de avond, tegen Gert-Jan Resoort en behaalde daarmee ook voor de vijfde maak dit jaar de finale.
In een qua scores niet hoogstaande partij was het Pim die na een 2-1 stand de eerste break plaatste en op 3-1 voor kwam. Jeffrey was niet bij machte om veel druk uit te oefenen, waardoor Pim ondanks wisselvallige scores toch op voorsprong te blijven en zich zelfs een misser op de dubbel kon permitteren, maar uiteindelijk toch wel de beslissende dubbel te gooien en met 4-1 winst de avond* afsloot.

Deze avond werd er maar 6 keer een 180-score gegooid. Jan Snoep was de enige die er 2 wist te gooien. Ook de hoge finishes waren zeldzaam deze avond. Gert-Jan Resoort gooide 2x in één partij een 106 finish al vroeg op de avond, maar geen enkele speler wist deze te overtreffen.
Met nog 4 toernooien te gaan is er nog niet beslist, ondanks dat de top-3 een gaatje heeft geslagen met de achtervolgers, want er zijn nog genoeg punten te verdienen de komende toernooien, dus kan er nog van alles gebeuren en kan het klassement nog flink door elkaar geschud worden.

Volgende ranking is op zaterdag 16 maart in café Effe Om in Oud-Beijerland en daar kan men zich zoals gebruikelijk tot 19.30 aanmelden aan de wedstrijdtafel om wat punten te verzamelen en weer kans te maken op de 9-dart-mystery-pot.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: