Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Jeffrey Krijger wint tweemaal op 5e HWDO ranking 2018-2019

Zaterdag 19 januari was MFA de Tienvoet het decor voor de 5e HWDO ranking avond van het seizoen, waar werd begonnen met 31 deelnemers aan de avond, welke werd gestart met een voorronde partij om te bepalen wie er naar de Winnaars- en Verliezersronde doorgingen. Naast nagenoeg de complete top 10 mochten we deze avond 8 deelnemers verwelkomen die deze jaargang voor het eerst deelnamen.

De top 3 van het klassement deed wat er volgens de stand van hen verwacht werd en gingen door naar de Winnaarsronde. De enige dame die meedeed, Diana van der Griend, die haar eerste opwachting maakte in deze cyclus, wist ook haar eerste partij te winnen en schaarde zich onder de 15 winnaars.
In de knock-out fase wist zij tegen Glenn Krijger niet te stunten en kon hem slechts één leg afsnoepen en verloor dus met 3-1.
Van de 8 “debutanten” wist Lucien Bogers het beste resultaat te behalen. Nadat hij de eerste KO-ronde nummer 2 Pim Steenhouwer versloeg, wist hij in de kwartfinale koploper Patrick Luijendijk ook te verslaan, maar moest hij in de halve finale met 3-1 zijn meerdere erkennen in Jeffrey Krijger.

In de onderkant van het schema haalde Glenn Krijger, ten koste van Marcel Koolmees en Jan Snoep ten koste van Jaap van Tiggelen beide een 3-0 overwinning, waarna Glenn en Jan een spannende halve finale tegemoet gingen. De kon beide kanten op maar Glenn wist in de 5e leg als eerste uit te gooien zodat er een familie onderonsje op het programma stond voor de finale.

Jeffrey mocht de partij beginnen en kwam op 1-0 maar Glenn trok zijn eigen leg ook naar zich toe. Nadat beide heren ook de volgende eigen leg behielden was het Glenn die een break plaatste en op 3-2 voorsprong kwam. In de 6e leg had Glenn het betere van het spel een kwam als eerst op een uitgooi, maar de pijlen vielen niet in de juiste dubbel waardoor Jeffrey kans kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Hij liet die kans in eerste instantie onbenut, maar omdat Glenn ook niet uitgooide kwam Jeffrey alsnog op 3-3. Een spannende laatste leg tot gevold hebbende waarbij het zelfde tafereel zich voordeed als in de vorige leg, beide kregen pijlen voor de wedstrijd, maar uiteindelijk was het Jeffrey die de kalmte hervond en de partij won.

In de verliezersronde stonden Crelis Groeneweg en Raymond van der Hoeven tegen over elkaar.
Nadat Crelis eerst had verloren van Geert Oorbeek, wist hij daarna wel te winnen van Ben Naaktgeboren, Marcel Goudswaard en Jordy Kaptein.
Raymond verloor zijn eerste partij van Jeffrey om, daarna wel te winnen van Ken Uiterwijk, Boyan Vogel en Ger Boekee zonder een leg af te staan.
in de finale was Crelis de betere qua scores en finishen, waardoor hij uiteindelijk met 3-1 de partij won.

Voordat werd begonnen met het 2e toernooi van de avond werd er weer gegooid voor de 9-dart-mystery shot pot. Deze was op de vorige ranking gewonnen, dus werd gestart met een tientje in de pot. Ook deze avond hadden we een winnaar. De door barjuffrouw Dominique werd de gegooide score door nieuwkomer Dennis Wolbers gewonnen. Hierdoor zal de volgende ranking wederom weer begonnen met 10 euro in de pot.
3 deelnemers hadden zich netjes afgemeld voor de pauze, zodat de tweede omloop werd aangevangen met 28 spelers. Ook op deze avond gebeurde het weer dat meerdere spelers die eerder op avond bij de winnaars zaten, nu genoegen moesten nemen met een plek in de Verliezersronde. Maar dus uiteraard ook andersom nu juist wel hun eerste partij wonnen en extra punten in de Winnaarsronde konden vergaren.

In de Verliezersronde waren het Jordy Kaptein en Jeroen Brussé die zich goed herstelden na hun eerste verliespartij. Nadat Jordy in de voorronde verloor van Jaap van Tiggelen, liet hij daarna geen leg liggen tegen Ken Uiterwijk, Geert Oorbeek en Simon Overkleeft.
Jeroen moest meer moeite doen tegen zijn tegenstanders, maar stond wel telkens aan de goede kant van de score. Hij versloeg op weg naar de finale eerste John Schipper, Rory Goudswaard en Gert Kooi.
In de finale was Jeroen vaak net eerder op een finish en liet hij weinig kansen aan Jordy, en met 3-0 schreef hij de wedstrijd op zijn naam.

Met 14 winnaars werd begonnen aan de jacht op de winst van de tweede omloop. De 2 mannen die een bye hadden moesten in de kwartfinales vol aan de bak, maar wisten wel met 3-2 de partij over de streep te trekken. Glenn Krijger won van Crelis Groeneweg, terwijl Marcel Koolmees van Pim Steenhouwer won. Raymond van der Hoeven kwam andermaal Boyan Vogel tegen op zijn pad en won ook nu weer, nu met 3-0. Glenn Krijger kwam met de schrik vrij tegen Lucien Bogers die meerder dubbels mist waardoor Glenn met 3-1 wist te winnen.

Dit betekende dat de halve finale een herhaling was van de eerder finale van de avond, tussen Glenn en Jeffrey. Nu was de partij minder spannend. Glenn kon geen vuist maken en Jefferey won met 3-0.
In de tweede halve eindstrijd wist Raymond met 3-0 te winnen van Marcel Koolmees.

Voor beide heren dus de tweede finale van de avond. Jeffrey mocht de partij aanvangen en wist zijn leg ook te behouden. De tweede leg wist hij direct af te pakken van Raymond, die scorend nog niet helemaal op gang was gekomen. Jeffrey leek op een 3-0 voorsprong te komen, maar na het missen van de dubbels, was het Raymond die wel uit wist te gooien en met 2-1 de spanning terug in de wedstrijd bracht. Raymond mocht weer aan de 4e leg beginnen, maar Jeffrey wist gedurende deze leg het voordeel naar zich toe te trekken en kwam op 3-1 voor. In een gelijk opgaande leg die daarop volgende kon beide mannen aanleggen voor een dubbel, maar Jeffrey was de koelste en pakte met 4-1 de winst van de avond en kon hij wederom twee bekers in ontvangst nemen.

Er werden op deze avond slechts 7 180-scores gemeld. Crelis Groeneweg had er met 3 stuks de meeste van de avond.
Ook de hoge finishes waren lastig deze avond, slechts viermaal werd een 100+ finish gemeld. Met 120 was het Jeffrey die ook deze prijs in ontvangst mocht nemen.

Ook nam Jeffrey door de dubbele winst de koppositie over in de stand van Patrick Luijendijk die nu op een tweede plaats staat. Pim Steenhouwer staat nu derde.

Een ieder die nu minimaal één deelname achter zijn naam heeft staan, kan zich nog plaatsten voor het eind toernooi.
Volgende HWDO ranking is op zaterdag 16 februari in café het Krijgertje in Oud-Beijerland. Ook dan kan men inschrijven tot 19.30

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: