Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Simon Overkleeft en Pim Steenhouwer winnen op 4e HWDO ranking 2018-2019

Zaterdag 8 december waren er 26 deelnemers aanwezig in café t Centrum in Puttershoek voor de 4e avond van de HWDO ranking van dit seizoen. Onder de aanwezigen een aantal darters die hun eerste opwachting maakten in deze cyclus, waaronder een 2-tal dames te weten Cindy Nieuwenhuizen en Cretienne Goschalk, terwijl koploper in de stand, Jos Solleveld niet aanwezig was hetgeen betekende dat er na deze avond weer een ander was die de lijst aan zou gaan voeren.

Zoals te doen gebruikelijk dit seizoen werd gestart met het eerste toernooi van de avond in knock-out vorm, waarbij 4 van de aanwezige top-10 spelers direct een nederlaag moesten slikken en dus veroordeeld waren tot het verder spelen in de verliezersronde. Jaap van Tiggelen won daarin één partij, maar strandde bij de laatste acht. Jeroen Brussé kwam een ronde verder, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Raymond van der Hoeven. Raymond trof in de finale Ger Boekee, die na zijn eerste nederlaag wel wist te winnen van Cretienne Godschalk, Elbert Ouwens en Ronald van Ruiven. Raymond had na z’n verliespartij tegen Jeffrey Krijger een bye en won daarna van Maurice de Keijzer en dus van Jeroen.

In de finale ging Raymond volle bak van start en kon Ger desondanks redelijk in de buurt blijven in het begin, maar de enkele mogelijkheid die Ger geboden werd om uit te gooien werd niet benut, waardoor Raymond met 3-0 de Verliezersronde op zijn naam schreef en zodoende toch nog 10 punten aan zijn totaal kon toevoegen.

In de Winnaarsronde troffen we onder ander een 3-tal “nieuwelingen” aan. Michel van Roon haakte echter na één winstpartij af na verlies tegen Pim Steenhouwer. Berry Reijerkerk kwam een ronde verder na winst op John Schipper, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Geert Oorbeek. Boyan Vogel kwam als “debutant” het verst door de halve finale te bereiken, na winst op Maurice de Keijzer en Jeffrey Krijger. In de halve eindstrijd trok hij nipt met 3-2 aan kortste eind tegen Pim die daarmee alweer voor de 4e maal dit seizoen een finaleplaats wist te bereiken.

Zijn tegenstander in die finale werd Simon Overkleeft, die op weg daarnaartoe de nodige tegenstand kreeg te verduren, door al zijn partijen over de maximale lengte te moeten spelen, maar telkens wel aan de juiste kant van de score stond. Na in de eerste ronde van Erwin Franssen te hebben gewonnen moesten vervolgens in de knock-out Marcel Koolmees, Patrick Luijendijk en Geert Oorbeek er aan geloven.

In de finale die in een best-of-7 werd afgewerkt, was het Pim die mocht beginnen, waarbij beide spelers in de eerste vier legs de nodige break-kansen kregen, maar uiteindelijk toch met de darts meegingen, was het Simon die in de vijfde leg wel brak en op 2-3 zelf aan de zesde leg mocht beginnen. Dit voordeel liet hij niet onbenut en pakte daarmee met 2-4 de winst van de eerste rondgang.

Voordat de nieuwe loting werd gedaan, was het barman Alex die een poging ging wagen om één van de aanwezige darters blij te maken met de 9-dart-mystery-shot-pot. Na 9 pijlen was er in totaal 108 punten gegooid, en bleek Boyan de geluks Vogel van de avond te zijn, want deze score viel binnen zijn keuze, en kon hij dus de pot van € 40,- cashen, hetgeen betekent dat we het volgende toernooi weer met een schone lei beginnen en er weer een tientje in de pot zal zitten.

Nadat de bittergarnituur verorberd was kon begonnen worden aan het 2e toernooi van de avond. dat de goede vorm van het begin van de avond geen zekerheid was voor een goed begin van het nieuwe toernooi, bleek wel voor een 5-tal deelnemers die nu in de Verliezersronde terecht waren gekomen daar waar zij eerder op de avond in de Winnaarsronde speelden. Opvallendste naam in dit rijtje was die van Simon, die zich liet verrassen door Ronald van Ruiven. Na van de schrik bekomen te zijn hersteld hij zich echter goed door na een bye met 2-0 te winnen van Elbert Ouwens en John Schipper, waarmee nu een finale in de Verliezersronde werd bereikt. Hierin trof hij Jeffrey Krijger die tegen Patrick Luijendijk nog het deksel op de neus kreeg, maar vervolgens Cretienne met 2-1 naar het schrijfbord verwees en daarna geen leg meer afstond tegen Jaap van Tiggelen en Berry Reijerkerk. Na een 1-1 tussenstand, was het Simon die het gaspedaal verder indrukte en afstand nam van Jeffrey om daarmee uiteindelijk met 3-1 te zegevieren en zo nog enigszins de schade te beperken voor wat betreft de verdiende punten voor het klassement.

In de Winnaarsronde gingen de 13 overgebleven spelers de strijd aan voor de 2e toernooiwinst van de avond, waarin Pim wederom een finaleplaats wist te behalen. Op weg hiernaartoe had hij weinig mededogen met zijn tegenstanders en liet zelfs een 170-finish van zijn tegenstander Patrick Luijendijk hem niet van zijn stuk brengen en pakte hem met 3-1 om vervolgens met 3-0 af te rekenen met Rory Goudswaard.
Zijn tegenstander zou dus een andere zijn dan eerder op de avond. Dit werd Raymond van der Hoeven, die na zijn allereerste partij van de avond verloren had, daarna dus alleen nog winstpartijen liet noteren. Elbert Ouwens was als eerste de klos, en daarna werd Ronald van Ruiven slechts een leg gegund en werd Boyan zelfs op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Ook nu weer werd de finale in een best-of-7 gespeeld, waarbij de heren beide hun eigen leg hadden behouden, was het Pim die profiteerde van de mindere scores van Raymond die daardoor geen vuist meer kon maken, en Pim dus ook niet onder druk kon zetten die de partij derhalve koeltjes uitspeelde en met 4-1 de overwinning naar zich toe trok en voor de 2e maal in dit jaargang een toernooizege boekte.

Er werd op deze avond 11 maal een 180-score gegooi. Van de 6 spelers die dat wisten te doen deze avond was het Pim die er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening nam.
10 keer werd er een 100-of-meer finish gegooid. Met een schitterende 170 uitgooi was het Patrick Luijendijk die voor de hoogste van de avond verantwoordelijk was, Proficiat !!
Patrick Luijendijk is tevens de nieuwe koploper in de stand, maar voelt de hete adem van zijn naaste belagers Pim Steenhouwer en Jeffrey Krijger in de nek.

Volgende HWDO ranking is op zaterdag 19 januari en zal gespeeld worden in MFA de Tienvoet in Heinenoord, alwaar men zich weer tot 19.30 kan melden aan de wedstrijdtafel.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: