Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Jeffrey Krijger slaat dubbelslag op 3e HWDO ranking 2018-2019

Zaterdag 10 november werd in MFA de Tienvoet de 3e ranking avond van dit seizoen gehouden. Met 22 deelnemers werd aan de avond begonnen aan de voorronde partijen, om zo een schifting te maken tussen de winnaars- en verliezersronde.
Koploper Pim Steenhouwer was niet aanwezig, maar onder de aanwezigen bevonden zich onder andere wel de overige 9 spelers van de top-10 en dus kon er door meerderen een aanval op de koppositie gedaan worden.

In de eerste ronde vielen er direct een paar hoog geklasseerden ten prooi aan hun tegenstander en waren veroordeeld tot de verliezersronde, waarin getracht kon worden om de schade nog enigszins te beperken. Jos Solleveld, de naaste belager van Pim was één van hen, en strandde in de halve eindstrijd door toedoen van Gert-Jan Resoort. Gert-Jan kwam dus in de finale door na zijn eerste wedstrijd verloren te hebben te revancheren ten koste van Walter den Boer en Jos.

In de finale moest hij het opnemen tegen John Schipper, die na eerst verloren te hebben van Rory Goudswaard, daarna wist te winnen van Ken Uiterwijk en Erwin Fransen.

De finale ging in een best-of-5 en ging scorend gelijkop , maar was het Gert-Jan die in de eerste 2 legs
net onder de honderd stond en gelijk uitgooide. In de 3e leg deed John nog een dappere poging om terug te komen, maar de laatste pijl verdween in de verkeerde dubbel, waarna Gert-Jan het karwei afmaakte en dus met 3-0 won.

In de Winnaarsronde streden de 11 overgebleven heren om de eerste winst van de avond. In de bovenste helft van het schema zat een hoog Boerenjongens gehalte en dus was het niet raar dat één van de vier dan ook in de finale kwam. Jeffrey Krijger bleek de sterkste aan de bovenzijde, na winst op Glenn Krijger, Gert Kooi en Rory Goudswaard. Tegenstander in de finale werd Patrick Luijendijk die eerst Harm Leusink wist te verslaan en daarna Raymond van der Hoeven naar het schrijfbord verwees om in de halve finale ook Marcel Koolmees wist te verslaan.

De best-of-7 finale werd gestart door Jeffrey, en het voordeel van beginnen liet hij niet onbenut. Met sterke scores en goed uitgooien bouwde Jeffrey een voorsprong op die hij niet uit handen gaf en hij pakte dan ook met 4-1 de winst van de eerste omloop.

In de pauze die tussen de 2 toernooien zat, was het barvrouw Laura die ging trachten om één van de deelnemers blij te maken met de 9-dart-mystery-shot-pot. Maar ook deze avond werd de gegooide score niet door één van de spelers gekozen en komt er dus weer een tientje bij in de pot en zal deze bij het volgende ranking toernooi op € 40,- komen staan.

Hierna werd begonnen aan het tweede toernooi van de avond en dus een nieuwe kans en poging om een aantal punten aan het totaal toe voegen.
Het verrassingselement deed ook nu weer van zich spreken en zorgde ervoor dat een aantal die eerder op de avond in de winnaarsronde zaten nu juist in de verliezersronde terecht kwamen, en dus uiteraard ook andersom het geval dat er anderen bij de winnaars zaten. Het toeval wilde dat er een aantal personen voor de 2e maal op de avond tegenover elkaar stonden en er dus revanche kon worden genomen voor eerder geleden nederlagen.

In de verliezersronde stonden 2 mannen in de finale die eerder op de avond nog in de winnaarsronde stonden en dus met minder punten genoegen moesten nemen. Marcel Koolmees liet na een bye geen leg liggen tegen Erwin Fransen en Walter den Boer en mocht aantreden tegen Jeroen. Op weg naar de file diende Jeroen een horde meer te nemen van Marcel, maar dit bleek geen belemmering voor hem want na winst op Gert Kooi, Ronald van Ruiven en Jaap van Tiggelen was een finale plek veilig gesteld. Hierin was het Marcel die de betere vorm toonde en Jeroen maar één leg gunde en dus met 3-1 de winst pakte en zo toch nog 10 punten aan zijn totaal kon toevoegen.

In de winnaarsronde nu 10 man, na tussentijds vertrek van 2 deelnemers, die op jacht gingen naar de maximaal aantal te behalen punten. Een herhaling van de eerste finale zat er niet in, Patrick verloor in de kwartfinale van Jos Solleveld, waarna Jos in de halve eindstrijd echter weer moest buigen voor Rory Goudswaard, die in de eerdere ronde Simon Overkleeft versloeg.

De achternaam van Rory’s tegenstander in de finale was al bekend, want dat zou een Krijger worden. Alleen de vraag of dit Glenn of Jeffrey zou worden, was nog even afwachten. Jeffrey liet al snel blijken zijn neef Glenn geen cadeaus te gunnen en weerde hem met 3-1 van zich af en dus andermaal een finale plek voor Jeffrey.

Ook nu weer een bet-of-7, ditmaal weer eens onder leiding van de toernooi directie Gert en John, die plaatsnamen aan het schrijfbord iets na middernacht. Jeffrey begon de partij tegen zijn teamgenoot Rory, en wist ondanks dat beide scorend wat matig begonnen toch als eerste op een finish te komen en ook uit te gooien. Rory benutte ook in zijn leg de uitgooimogelijkheid en zette een 1-1 stand op het bord. Ook in de volgende legs wisten beide mannen het voordeel van starten te benutten en na een 2-2 stand kwam Jeffrey op 3-2 voor. Rory leek de zesde leg te gaan pakken maar miste nu meerdere pijlen, waardoor Jeffrey in de gelegenheid werd gesteld om dit af te straffen. Dit deed hij echter niet met zijn eerste 3 pijlen, maar nadat Rory wederom niet wist uit te gooien, pakte Jeffrey de kans alsnog aan en gooide uit en dus de winst met 4-2.

Met deze dubbele overwinning van Jeffrey maakt hij een goede sprong in het klassement, naar plek 2. Jos Solleveld is opnieuw koploper, ondanks zijn misstap in de eerste omloop van de avond heeft hij een 2-tal punten voor op Jeffrey, die zijn tweede plek wel dient te delen, samen met Patrick Luijendijk.

Er werd op deze avond niet bijzonder veel hoge finishes gemeld. Slechts 2 keer werd er boven de 100 uitgegooid. Patrick Luijendijk wist een 112 finish te gooien, maar deze werd flink overtroffen door Walter den Boer die een schitterende 164 finish had .

Er werd door 7 spelers 8 maal een 180-er gegooid. Alleen Patrick Luijendijk wist er 2 te gooien en daarmee dus de meeste van allen gooide.

De 9-dart-mystery-shot pot is wederom niet gevallen en staat nu dus op € 40,- , een extra leuke reden dus om, naast de mogelijkheid om een paar potjes te kunnen darten en de gezelligheid onder elkaar, de ranking te bezoeken.

Volgende ranking is op zaterdag 8 december. Dan doen we voor de eerste keer dit seizoen café ’t Centrum in Puttershoek weer aan. Inschrijven kan dan weer tot 19.30 aan de wedstrijdtafel.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: