Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Pim Steenhouwer en Jos Solleveld winnen op 2e HWDO Ranking 2018-2019

Zaterdag 13 oktober werd in café Het Krijgertje de 2e HWDO ranking van dit seizoen gehouden.
Met een wat matige opkomst van 18 deelnemers werd begonnen aan de voorrondes om te bepalen wie er naar de winnaars- en verliezersonde zou gaan.
Dat het vernieuwde concept voor verrassende lotingen en uitslagen kan zorgen, bleek ook nu andermaal weer. Zo was koploper Jos Solleveld, op het eerste toernooi winnaar en runner-up, maar moest hij nu direct plaatsnemen in de verliezersronde na een verliespartij tegen Patrick Luijendijk , en was daarna ook Ger Boekee te sterk voor hem zodat Jos al snel uit het eerste toernooi lag.

Dit bood dus kansen voor de rest van het deelnemers veld om de koppositie in de stand aan te vallen.
In de verliezersronde ging Ger na zijn winst op Jos, verder met winnen en kwam na winst op Jeffrey Krijger en Gert Kooi in de finale terecht. Tegenstander hierin werd Geert Oorbeek, die zich herstelde van zijn nederlaag tegen Maarten van Ettinger, door geen leg af te staan aan Ronald van Ruiven en John Schipper. In de finale was Geert wat sterker op de dubbel en trok de winst met 3-1 over de streep.

Met 9 man in de winnaarsronde, en dus maar één tussenronde partij, die werd begonnen door Patrick Luijendijk, direct dus al over naar de kwartfinales en rap gevolgd door de halve finales.
In de eerste halve finale was Patrick met 3-1 te sterk voor Jan Snoep, en wist Maarten van Ettinger ook maar één leg van Pim Steenhouwer te winnen, en dus een finale tussen de twee Mighty Heroes teamgenoten Pim en Patrick.

De finale werd gespeeld in een best-of-7 waarin beide heren elkaar de eerste legs weinig gunde en dus de wedstrijd gelijk op ging en er na 4 legs een 2-2 tussenstand op het bord stond. Pim trok daarna nog in extra versnelling door en pakt de volgende twee legs, waarin hij ook nog een 180-er liet noteren, naar zich toe en zo de eerste finale van de avond op zijn naam schreef.

Nadat er flink geproost werd op de 3-0 Orjanje overwinning op onze nachbarn, werd er opnieuw geloot en kon het tweede toernooi van de avond beginnen. Ook nu weer een enkele verrassing na de gespeelde voorronde partijen, want zo moest runner-up Patrick nu ineens genoegen nemen met een plekje in de verliezersronde na een verliespartij tegen Marcel Goudswaard.

Patrick liet zich niet uit het veld slaan, want hij bereikte in de verliezersronde alsnog de finale, na winst op Ronald van Ruiven en daarna op John Schipper. Tegenstander in die finale werd Ger Boekee die zich wederom na een eerste verliespartij herstelde in de knock-out. Na winst op Gert Kooi en Glenn Krijger stond hij voor de 2e maal in de finale verliezersronde.
In een spannende en gelijkopgaande wedstrijd, was het de 5e leg die de beslissing moest brengen. Hierin was Patrick het die als eerste de juiste finish gooide en zo de winst pakte en 10 punten aan zijn totaal kon toevoegen.

In de winnaarsronde ook weer een naam in de finale die we daar eerder op de avond zagen. Pim wist eerste te winnen van Simon Overkleeft en trok zijn goede vorm van de avond door met 3-1 te winnen van Maarten, daarna Jeffrey met 3-2 van zich af te houden om vervolgens met 3-1 winst op Jeroen Brussé de finale te bereiken.

Tegenstander in die finale was Jos Solleveld, die zich na zijn mindere start eerder op de avond, liet zien over voldoende weerstand te beschikken, en leek getergd om de opgelopen schade te gaan herstellen, want zijn tegenstanders John Schipper, Jaap van Tiggelen en Jan Snoep werden geen leg gegund wat dus een 3e finaleplaats dit nog prille seizoen betekende.
Ook nu weer een best-of-7 formaat, waarbij de heren er een leuke en spannende partij van maakten. Het spel golfde op en neer qua scores en daardoor kon het ook niet anders dan dat de 7e leg de beslissing moest gaan brengen. Pim had het voordeel te beginnen aan deze leg, maar Jos wist richting het einde van de leg dit voordeel teniet te maken. Met Pim die een finish had overgelaten leek Jos voor de wedstrijd te gaan gooien, maar het missen van een groot vak, was er geen pijl meer over om voor de dubbel te gaan. Met 3 pijlen in de hand voor Pim om de wedstrijd te beslissen leek het pleit beslecht, maar Pim mikt ze alle 3 tegen de draad, maar net aan de verkeerd kant waarmee Jos onverwacht mocht terugkeren om alsnog aan te leggen voor de winst, hetgeen hij met zijn laatste pijl dan ook deed en alsnog de winst uit het vuur sleepte.

Tussen de bedrijven door gooide kroegbaas Peter de Reus nog voor de 9-dart Mystery pot. Ook nu werd de door hem gegooide score niet gekozen door één van de deelnemers en dus komt er weer een tientje bij in de pot, waardoor deze nu op 30,- staat de volgende ranking.

Er werd op deze avond 5 maal boven de 100 uitgegooid. De hoogste finish van de avond kwam niet op naam van Ronald van Ruiven, want bij 167 moet je met je laatste pijl niet voor Tops gaan !?
Jeroen Brussé was hierdoor degene die de waardebon in ontvangst mocht nemen na zijn 128 finish.

Ondanks de lage opkomst en dus minder aantal partijen, werd er deze avond 15 maal een 180-score gegooid, door 8 verschillende personen. Met 4 stuks was Pim Steenhouwer verantwoordelijk voor de meeste van deze avond.

Volgende ranking is op zaterdag 10 november, en zijn we te gast in MFA de Tienvoet in Heinenoord, alwaar met zich weer tot 19.30 kan inschrijven aan de wedstrijdtafel.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: