Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 

Jos Solleveld en Arjan Brussaard winnen op 1e HWDO Ranking 2018-2019

Zaterdag 15 september 2018. 25 deelnemers hadden zich aangemeld in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland voor de 1e avond van een nieuw seizoen HWDO Ranking.

In een nieuwe opzet dit jaar, waarbij er direct gestart wordt met een voorronde partij, waarbij het resultaat bepaalt of je verder gaat naar de Winnaars- of Verliezersronde, waarna er direct volgens het knock-out
principe wordt verder gespeeld, waarna er na de finales opnieuw geloot wordt en er een tweede toernooi wordt afgewerkt, zodat een ieder minimaal 4 partijen op een avond speelt.
Geen rekenwerk dus meer of onderling gemats, maar ieder voor zich en direct vanaf de eerste partij aan de bak.

In de eerste ronde direct al een paar pittige partijen op het programma, die er voor zorgden dat er meerdere namen in de verliezersronde terecht kwamen, die we daar normaliter niet tegenkomen. Zo waren de nummers 1 en 2 van afgelopen jaar Arjan Brussaard en Gert-Jan Resoort alsmede voormalig Ranking winnaar Raymond van der Hoeven hiertoe veroordeeld.

In die Verliezersronde waren het uiteindelijk Arjan en Gert-Jan die de finale haalden. Gert-Jan verloor zijn eerste partij van Marcel van Verk, maar won vervolgens van John Schipper, Ken Uiterwijk en Menno Angenent. Arjan verloor eerst van Jeroen Brussé, en won daarna van Marcel
Koolmees, Michel van Ruiven en Gert Kooi. Beide heren lieten in de Knock-out-fase geen leg liggen, maar in de finale moest er toch één iemand aan geloven. Gert-Jan liet er met 3-0 geen gras over groeien, en beperkte zo de schade qua puntenverlies.

In de Winnaars gingen de 12 winnaars uitmaken wie zich de winnaar van de eerste ronde mocht noemen en de eerste 20 punten ging opeisen. Hierin waren het Jos Solleveld en Pim Steenhouwer die zich in de finale hadden gespeeld. Jos won op weg naar de finale eerste van Rory Goudswaard en
vervolgens van Jeffrey Krijger en Justin Schilperoord zonder een leg te verliezen. In de halve finale ging het gelijk op tegen Jeroen Brussé, maar wist Jos in de 5e leg als eerste uit te gooien.
Pim versloeg op weg naar de finale Ken Uiterwijk, Patrick Luijendijk en Ger Boekee.
In een spannende en gelijk opgaande partij was het Jos die in de zesde leg de partij naar zich toe wist te trekken en met 4-2 won en de eerste omloop.

Voordat er aan de tweede ronde werd begonnen, werd er een nieuw Bonusspel geïntroduceerd, namelijk de HWDO ranking 9-dart mystery shot, waarbij alle deelnemers kans maken op een prijs.
Iedere ranking zal er een tientje in de 9-dart-pot worden gestopt.
Kroegbaas Ruud den Boer gooide 9-darts waarvan de scores bij elkaar werden opgeteld. Indien de gegooide score valt binnen een door een vooraf “blind” gekozen score vak van één van de deelnemers, dan wordt de 9-dart pot aan diegene uitgekeerd.
De gegooide score van Ruud was echter door geen van de spelers gekozen, waardoor de 9-dart pot voor het volgende toernooi op € 20,- komt te staan.

Iets na half elf werd begonnen aan het tweede toernooi van de avond, en kon iedereen dus weer een poging wagen om wat punten toe te voegen aan zijn totaal. Nu iedereen en beetje doorhad hoe de vork in de steel zat, en wist dat men vanaf minuut één scherp moest zijn, werden de eerste
voorronde partijen weer afgewerkt. De finalisten van de eerste Verliezersronde waren nu bij les en lieten zich dit geen tweede keer gebeuren.

13 deelnemers kwamen wel in de verliezersronde terecht, waarbij Marcel Koolmees en Rory Goudswaard zich het beste herstelde van hun eerste nederlaag en alsnog de finale bereikten. Rory had na een Bye gewonnen van Ronald van Ruiven en Menno Angenent. Ook Marcel had eerste een bye
waarna Michel van Ruiven en Marcel van Verk er aan moesten geloven.
In de finale gingen de legs om-en-om naar elkaar, waardoor de 5e leg uiteindelijk de beslissing moeste brengen. Marcel bleek hierin de koelste en won met 3-2 en pakte zo toch nog 10 ranking-punten.

In de Winnaarsronde dus wederom 12 man die om de winst gingen strijden.
Hierin 2 finalisten die zich revancheerden van hun eerste optreden. Arjan Brussaard liet zich nu niet verrassen in zijn eerste ronde partij en liet Rory achter zich, waarna Justin Schilperoord en Ger Boekee er ook aan moesten geloven. Tegenstander in de finale werd Raymond van de Hoeven, die in de eerste omloop 2 nederlagen kreeg te verduren, maar nu gedecideerd zijn partijen naar zich toehaalde. Michel van Ruiven, Gert-Jan Resoort en Jos Solleveld werden weinig kansen gegund.

In de finale was het voornamelijk één-richtingsverkeer qua scores. Raymond opende met 60, waarna Arjan er gelijk met 180 overheen denderde en de genomen voorsprong in de leg niet meer afstond. Scorende liep het niet lekker bij Raymond, die daarmee weinig kansen voor zich zelf creëerde en Arjan wist daar optimaal van de profiteren. Dit resulteerde in een 4-0 overwinning voor Arjan.

Na deze eerste avond is het Jos Solleveld die de stand aanvoert, doordat hij naast winst in de eerste omloop een mooie halve finaleplaats in de 2e omloop wist te behalen. De tweede plaats wordt gedeeld door 3 personen: Arjan Brussaard, Ger Boekee en Pim Steenhouwer, die volgen hem op korte afstand.

Er werden deze avond 10 180-ers gegooid, waarvan Arjan Brussaard er met 5 stuks de meeste voor zijn rekening nam.
6 maal werd er een 100+ finish gemeld. Gert-Jan Resoort was met 144 de hoogste finisher en mocht daarmee de door The Magic Darts geschonken cadeaubon in ontvangst nemen.

Volgende HWDO Ranking is op zaterdag 13 oktober. Dan verplaatst het circus zich naar Café het Krijgertje in Oud-Beijerland. Inschrijven kan tot 19.30 waarna de loting zal plaatsvinden.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 1.

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde van ronde 2.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: