Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 Gert-Jan Resoort wint 9e HWDO ranking 2017-2018

Michael van der Poel Runner-up

Zaterdag 14 april werd in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland de 9e HWDO ranking van dit seizoen gespeeld. Met een opkomst van 33 deelnemers kon de wedstrijdleiding weer zeer tevreden zijn.
In 8 poules verdeeld over de 5 aanwezige banen werd zoals gebruikelijk begonnen, waarna via knock-out systeem afscheid genomen ging worden van de meeste spelers.

In enkele poules kwam het deze keer voor dat er meerdere personen evenveel partijen wonnen, waardoor legsaldo de doorslag moest geven voor een plek in de poule en er dus spelers ondanks een 2-tal overwinningen in de poule, genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde.

In die verliezersronde stonden niet diegene in de finale die goed in hun poule waren begonnen, maar een 2-tal dat een stroeve start in de poules had gehad. Dit waren Jeffrey Krijger en Pascal den Tuinder. Jeffrey verloor in de poule al zijn wedstrijden, maar won daarna telkens met 2-1 van Jacob van Hattum, Jaap van Tiggelen en Michel van Ruiven. Pascal won met 2-0 van Gert Kooi, waarna met 2-1 werd gewonnen van Jaco Boekee en Ger Boekee.
In de finale was het Pascal die geen leg afstond en met 3-0 van Jeffrey won.

In de winnaarsronde 17 deelnemers, waaronder de 8 poulewinnaars Richard van den Boogaart, Jos Solleveld, Jan Snoep, Gert-Jan Resoort, Glenn Krijger, Dion Hoegen, Simon Overkleeft en nieuweling Michael van der Poel.
Alle poulewinnaars troffen bij de laatste 16 een nummer 2 uit een poule, waarbij Jos en Dion direct het veld moesten ruimen en daardoor aan de grote eettafel konden aanschuiven om aan de heerlijke kippenpoten te gaan kluiven.

In de halve finale troffen de nummers 1 en 2 van de stand Arjan Brussaard en Gert-Jan Resoort elkaar. Na 6 goeie legs stond het 3-3 waardoor er een beslissende 7e leg gespeeld diende te worden. In de laatste leg ging het minder snel qua scores, en na het missen van meerdere dubbels was het Gert-Jan die alsnog de winst pakte.
In de andere halve finale liet debutant Michael van der Poel zijn tegenstander Marco Meiboom met duidelijke cijfers met 4-0 achter en stapte daarmee bij zijn eerste optreden direct door naar de finale.

In een best-of-9 was het Gert-Jan die aan de partij mocht beginnen. Met een matig begin liet hij Michael direct een voorsprong pakken in de leg en ook de kans om uit te gooien. Michael liet deze kans niet onbenut en kwam op 0-1. Michael trok zijn goede spel door en liet ook in de tweede leg verder uit met goede scores, echter haperde het nu bij het uitgooien, waar Gert-Jan van wist te profiteren en op 1-1 kwam. Nu was het Gert-Jan die beter in zijn spel kwam en zijn eigen leg behield en daarna ook zijn tegenstander brak en zo op 3-1 kwam. Michael leek direct terug te breken, maar Gert-Jan hield stand en kwam om een comfortabele 4-1 voorsprong. Michael was nog niet van plan zich gewinnen te geven en behield zijn eigen leg om er zo weer 4-2 van te maken. In de 7e leg ging het gelijk op en was het Gert-Jan die na eerst gemist te hebben toch nog terug mocht komen om uit gooien en er met 5-2 met de winst van doorging.

Er werden op deze avond 9 180-ers gegooid door 8 verschillende spelers. Alleen Arjan Brusaard wist er 2 stuks te gooien en daarmee dus de meeste van deze avond.
Door 6 man werd een hoge finish gegooid, waarvan 135 van Michel van Ruiven de hoogste van de avond was.

Met nog 3 toernooien te gaan is er nog niets in de stand beslist. De koppositie blijft in handen van Arjan Brussaard, gevolgd door Gert-Jan Resoort. Jeffrey Krijger is de nieuwe nummer 3 en is er wat geschoven tussen de rest van de top 10.
Ook de strijd voor plaatsing van het eindtoernooi is nog lang niet beslist want nog steeds zijn er zon 50 personen, die een plek bij de top 32 kunnen bemachtigen.
Zoals aangeven dient men dan wel aan minimaal 5 toernooien te hebben meegedaan.

Volgende ranking is op zaterdag 12 mei in café Effe Om, aanvang dan om 19.30

Iedereen die nu aan 2 of meer toernooien heeft meegedaan, kan zich dus nog plaatsen !!!

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: