Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 Michel van Roon wint 8e HWDO Ranking 2017-2018
Gino Blom Runner-up

Zaterdag 17 maart werd in café ít Centrum in Puttershoek met 31 deelnemers begonnen aan de 8e HWDO ranking van dit seizoen. Verdeeld over 7 poules werd er begonnen aan de voorronde, waarin getracht werd een plaats in de winnaarsronde te bemachtigen en te strijden voor de winst van de avond.

In een paar poules had de poulewinnaar al zijn partijen gewonnen, in andere poules eindigen twee of meer personen gelijk en moest er enig rekenwerk aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen.
Uiteindelijk kwamen de volgende 7 poulewinnaars uit de bus: Marco Meiboom, Marcel van Verk, Rory Goudswaard, Jeffrey Krijger, Arjan Brussaard, Gert-Jan Resoort en Michel van Ruiven.

In de verliezersronde mochten 14 man spelen en proberen nog wat punten te scoren om de schade in de stand te beperken. Boyan Vogel en Ronald Snaauw bereikten de finale, waarin zij elkaar over de maximale 5 legs bestreden voor de winst, waarin Boyan uiteindelijk de sterkste bleek en zo de Verliezersronde op zijn naam schreef.

In de Winnaarsronde vielen er direct 2 poulewinnaars af, Marco en Michel. In de kwartfinales sneuvelden nog eens 3 poulewinnaars. Marcel van Verk verloor met 3-2 van Gino Blom; Rory Goudswaard verloor met 3-1 van teamgenoot Jeffery Krijger. Ook Arjan Brussaard verloor van een teamgenoot, hij werd met 3-0 verslagen door Gert-Jan Resoort. In de laatste kwartfinale won Michel van Roon met 3-1 van Geert Oorbeek.

In de halve finales wist Michel van Roon met 4-1 te winnen van Gert-Jan Resoort. In de andere halve finale leek Gino vrij eenvoudig naar de finale te gaan, maar na een 3-0 voorsprong tegen Jeffrey werd het ineens 3-3. In de laatste leg was Gino echter toch weer bij de les en pakte alsnog de winst.

In de finale, Michel van Roon tegen Gino Blom, die zoals gebruikelijk in een best-of-9 werd gespeeld was het Gino die mocht beginnen. Beide heren begonnen wat matig aan de partij, maar Michel kwam als eerst op een uitgooi, een kans die hij direct verzilverde en dus direct brak en daarmee op 1-0 kwam. Nadat beide heren beter in hun spel kwamen werden de eigen legs behouden, en wist Michel dus telkens een voorsprong te behouden. Bij een 4-2 voorsprong mocht Gino aan de leg beginnen, waarin Michel beter scorend op weg naar een finish voor de winst kan gooien, maar verzuimt om de juiste dubbel te raken, waardoor Gino een kans krijgt om in de wedstrijd te blijven. Een kans die hij niet onbenut liet en daarmee in de wedstrijd bleef. Gino kreeg hiermee extra vertrouwen en wist ook de 8e leg te winnen en brak zo terug tot 4-4 waarmee een laatste beslissende leg nodig was om de winnaar te bepalen. Michel wist zich knap te herstellen en gooide enkele goede scores waarmee hij als eerste op een finish wist te komen, welke kans hij pakte en alsnog de winst met 5-4 wist te pakken.

Deze avond werden er slechts 5 100+ finishes gegooid, waarvan de 119 van Geert Oorbeek de hoogste van de avond bleek.
180-ers werden er meer gegooid, namelijk 18 stuks. Hiervan nam Michel van Roon er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening.

Ondanks de vroege uitschakeling blijft Arjan Brussaard de koploper in de stand, op enige afstand gevolgd door Gert-Jan Resoort. Zij worden op gepaste afstand gevolgd door Gino Blom die zijn derde plaats verstevigde, maar zijn naaste belagers blijven nog wel in de buurt van hem staan.

Met nog 4 toernooien te gaan heeft iedereen die al minimaal 1 deelname achter zijn naam heeft staan nog kans om het eindtoernooi te halen. Hiervoor is een plaatst vereist bij de top-32 een deelname aan minimaal 5 toernooien

Iedereen die nu aan 2 of meer toernooien heeft meegedaan, kan zich dus nog plaatsen !!!

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: