Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 Marcel van Verk wint 4e HWDO ranking 2017-2018
Arjan Brussaard Runner-up

Zaterdag 9 december werd in café het Krijgertje in Oud-Beijerland met 33 man begonnen aan de vierde ranking van dit seizoen. Daar waar een aantal vaste gasten schitterden door afwezigheid was er met een aantal nieuwelingen erbij toch weer een aardig deelnemersaantal aan de start verschenen.

In meerdere poules waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en werden winst- en verliespartijen door spelers afgewisseld, waardoor er weer met de rekenmachine aan de gang moest worden gegaan om de plaats in de poule te berekenen, en er dus enkele spelers waren die, ondanks twee winstpartijen, genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde.
Ook was dit nodig om in een 3-tal poules de uiteindelijke poulewinnaar aan te kunnen wijzen.

In de verliezersronde troffen Rory Goudswaard en Dieter Mourits elkaar in de finale. Beide heren wisten in hun poules geen
enkele overwinning te boeken, maar kwamen in de knock-out fase beter in hun spel en behaalden met 3 overwinningen op rij de finale. Dieter won achtereenvolgens van Eric den Outer, Marcel Goudswaard en Marco van Bochove. Rory wist eerder te winnen van Gert Kooi, Maurice de Keizer en Jaap Kamp.
In een spannende best-of-5 partij was het Rory die in de vijfde leg de beslissende dubbel wist te raken en pakte met 3-2 de winst in de verliezersronde.

In de winaarsronde hadden de 7 poulewinnaars, Ger Boekee, Gino Blom, Marcel van Verk, Arjan Brussaard, Dion Hoegen, Jan Snoep en Patrick Luijendijk en de meesten nummers 2 een bye richting de laatste 16.

In de eerste ronde stond al direct een pittige partij in het schema, waarin Raymond van der Hoeven en Gert-Jan Resoort elkaar troffen, beide 3e geworden in hun poule. Gert-Jan was hierin met 3-1 te sterk.
Voor 2 poulewinnaars viel ook direct het doek, Ger Boekee verloor met 3-0 van Jordy Kaptein, en moest Gino Blom het hoofd buigen voor Gerard Verburg.

In de halve finale leek Jordy Kaptein hard op weg naar de finale, maar Marcel van Verk kwam sterk terug in de partij en dwong een beslissende 7e leg af, welke hij ook won.
Ook in de andere halve finale werden alle 7 de legs gespeeld, en leek Jan Snoep de buit binnen te halen, maar door enkele pijlen aan de verkeerde kant van het draad te gooien kreeg Arjan Brussaard een kans om te partij binnen te halen, hetgeen hij zich niet liet ontnemen.

Dit betekende dus een herhaling van de finale van de vorige ranking tussen Marcel van Verk en Arjan Brussaard, waarin Marcel aan de eerste leg mocht beginnen. Beide heren begonnen wat matig aan de partij en hoge scores bleven vooralsnog uit, waardoor langzaam aan richting eerste uitgooimogelijkheid werd gewerkt. Marcel kwam als eerste op een dubbel en gooide direct uit. In de tweede leg gingen de scores iets omhoog, maar bleven wat achter op wat ze normaal gesproken kunnen. Marcel gooide iets beter en pakte direct de kans om te breaken en kon met een 2-0 voorsprong aan de volgende leg beginnen. Arjan liet zien nog lang niet op te geven, en kreeg als eerste de kans om uit te gooien, maar deed dat niet en kon Marcel profiteren en zijn eigen leg behouden, 3-0 dus. In de vierde leg gingen de scores flink omhoog en stonden beide mannen na 4 beurten op een finish. Ook nu kreeg Arjan de eerste kans, maar liet hem wederom onbenut, waardoor Marcel op een 4-0 voorsprong wist te komen. Een comfortabele voorsprong, maar een overwinning tegen de Brus is nooit zomaar binnen en wordt ook zeker niet cadeau gegeven. Arjan probeerde de goede scores vast te houden, maar ook Marcel speelde sterk en behield een lichte punten voorsprong, waardoor hij ook als eerste kon gaan uitgooien. Ook nu deed hij dat zeer gedecideerd en was met 5-0 de overwinning voor Marcel binnen.

Ondanks het verlies blijft Arjan koploper in de stand en loopt hij nog wat uit op zijn naaste belagers.
Op deze avond werd er 12x een 180-er gegooid, met ieder 2 stuks namen Gert-Jan Resoort, Arjan Brussaard en Jordy Kaptein er de meeste voor hun rekening.
Er werd 11 maal een hoge finish gegooid, waarvan de meesten al in de poulefase. Zo ook de hoogste finish van de avond, de 156 van Gino Blom werd niet meer overtroffen.

De volgende ranking wordt gehouden op zaterdag 23 december, in café Effe Om in Oud-Beijerland, alwaar men zich tot 19.30 kan inschrijven.


Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: