Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Info - Reglement - Tussenstand - Uitslagen - Dames - Ranking Agenda - Verslagen

 Arjan Brussaard wint 10e HWDO Ranking 2017-2018
Gert-Jan Resoort runner-up

Zaterdag 12 mei werd in café Effe Om in Oud-Beijerland de 10e ranking van dit seizoen gespeeld. Met een wat lagere opkomst dan gebruikelijk, namelijk 23 deelnemers, werd in 5 poules begonnen met de poulefase, waarin uiteindelijk Gino Blom, Jeffrey Krijger, Jan Hokke, Jermaine Krijger en Arjan Brussaard als poulewinnaars uit de bus kwamen.

In één van de poules moest er gerekend worden om tussen drie man te bepalen dat er, ondanks twee winstpartijen, toch één van hen naar de verliezersronde moest. Glenn Krijger was hier het kind van de rekening.
Glenn was hierdoor echter niet uit het veld geslagen, en bereikte in de verliezersronde de finale, door na een vrijloting eerst met 2-0 te winnen van Simon Overkleeft, en daarna met 2-1 van Ronald Snaauw. Tegenstander in de finale werd Marcel Goudswaard, die na 4 verlies partijen in zijn poule, in de Ko-fase van de verliezersronde drie maal een 2-1 overwinning wist te behalen tegen achtereenvolgens Ronald van Ruiven, Marco Meijboom en Michel van Ruiven.
In de finale waren alle 5 de legs nodig om de winnaar aan te wijzen en na enkele missers was het Marcel die dan toch uitgooide en met 3-2 de finale van de Verliezersronde op zijn naam schreef.

In de Winnaarsronde hadden de 3 poulewinnaars uit de grote poules, Gino, Jeffrey en Jan een bye, maar moesten de andere twee direct aan de bak. Jermaine en Arjan wonnen in de eerste ronde met 3-0 zodat ook zij door naar de kwartfinales konden.
In de bovenste helft van het schema werd twee maal een 3-1 uitslag genoteerd; Arjan Brussaard won van Gino Blom en Jos Solleveld won van Jan Hokke. Aan de onderkant van het schema werden twee spannende potten gespeeld en was de laatste leg beslissend. Jermaine Krijger kroop door het oog van de naald tegen Ger Boekee, en Gert-Jan Resoort wist ternauwernood Jeffrey Krijger van zich af te schudden.

De halve finales waren qua uitslag wat minder spannend, waarin Arjan met 4-1 van Jos won en Gert-Jan maar twee legs aan Jermaine liet.

Hierdoor dus een finale tussen de nummers 1 en 2 van de stand; Arjan en Gert-Jan, welke in het gebruikelijke best-of-9 format werd gespeeld en onder leiding stond van de wedstrijdleiding Gert & John. Arjan mocht de partij beginnen en wist zijn eigen leg houden zonder al te goed te openen, maar Gert-Jan kwam niet lekker in zijn spel. Ook in de tweede leg had Gert-Jan moeite om goed te scoren waardoor een break direct een feit was. Ondanks een 180 score van Gert-Jan kon er niet veel druk uitgeoefend worden een wist Arjan ook deze leg over de streep te trekken en zo op een 3-0 voorsprong te komen.
In de vierde leg wist Gert-Jan dan wel wat beter te scoren, maar bleef Arjan goed in het spoor, mede door zijn eerste 180-er van de avond, en wist hij enkele missers van Gert-Jan af te straffen en dus op een comfortabele 4-0 voorsprong te komen. In de vijfde leg was Gert-Jan niet meer bij machte om Arjan van zijn stuk te brengen en leek zich bij een nederlaag te hebben neergelegd. Arjan pakte direct de eerste de beste mogelijkheid aan om uit te gooien en schreef met een klinkende 5-0 overwinning de 10e Ranking van dit seizoen op zijn naam.

Er werd slechts twee maal een hoge finish gemeld aan de wedstrijdtafel, zowel Arjan Brussaard als Jermaine Krijger wist 110 uit te gooien.
Ook de 180-ers waren schaars dit toernooi, slechts 7 stuks werden er gegooid, waarvan Gert-Jan Resoort de enige was die er twee wist te gooien.

Arjan vergroot door zijn overwinning zijn voorsprong weer iets op Gert-Jan. Jeffrey Krijger blijft derde in de stand. Door de afwezigheid van een aantal vaste bezoekers zijn er flink wat verschuivingen in de stand en is onder andere de strijd voor een plek in de top-32 nog niet beslist en zijn er nog ruim 40 deelnemers die een plek op het finale toernooi kunnen behalen.

Zoals eerder gemeld zijn er een 2-tal toernooien toegevoegd aan de ranking om zo aan het aantal minimaal vereiste deelnames te komen. Men dient aan minimaal 5 toernooien te hebben meegedaan en een plek in de top-32 voor plaatsing.

Eerstvolgende ranking is op zaterdag 26 mei in café Den Boer Hoeve en daarna op 9 juni in Het Krijgertje. Inschrijven kan dan weer tot iets voor 19.30.

Iedereen die nu aan 3 of meer toernooien heeft meegedaan, kan zich dus nog plaatsen !!!

Klik hier voor alle uitslagen van de winnaarsronde en verliezersronde.

   

Sponsor Hoogste Finish bij de ranking: