Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Nieuws & Mededelingen - Toernooiagenda - Dagmarathon - Teams & Locaties - Downloads


Woe. 22-8-2018: HWDO Ranking 2018-2019 Nieuwe opzet

Ook dit seizoen organiseert de HWDO weer een 10-tal ranking toernooien, op 5 verschillende locaties in de Hoekse Waard.

De opzet van de toernooien zal echter anders zijn dan voorgaande jaren. Het poulesysteem komt te vervallen en er zal direct worden gespeeld volgens het knock-out principe. Deelnemers spelen een voorronde wedstrijd en worden op basis van willekeurige loting in het speelschema ingedeeld, waarin de winnaars telkens doorgaan naar de volgende ronde.
Spelers die hun eerste wedstrijd verliezen krijgen een herkansing in de Verliezersronde, welke ook via knock-out verder gaat.

Per avond zullen er 2 toernooien worden afgewerkt. Na afloop van het 1e toernooi wordt er direct een nieuw toernooi gestart, wordt er dus opnieuw geloot en zullen alle deelnemers opnieuw ingedeeld worden in het speelschema, ook weer via knock-out en met een Verliezersonde. Met deze opzet speelt iedereen dus minimaal 4 wedstrijden per avond.

Per avond zijn er punten te bemachtigen voor de behaalde resultaten per toernooi. Er zullen geen dag(geld)prijzen worden uitgekeerd. Op basis van de behaalde punten wordt een klassement bijgehouden en aan het einde van de cyclus wordt onder de Top-32 een prijzenpot verdeeld van € 2250,- waarvan er € 300,- voor de nummer 1 van de eindstand is.

Verder zal de Top-32, mits er aan meer dan de helft van de toernooien is deelgenomen, zich plaatsen voor het eindtoernooi, waar nog eens € 1250,- zal worden uitgekeerd onder alle geplaatsen, en er voor de winnaar die avond € 170,- klaar zal liggen.
Iedere geplaatste speler zal bij deelname aan het eindtoernooi met minimaal € 50,- naar huis gaan.

De HWDO ranking kent een open inschrijving en is dus ook toegankelijk voor niet-leden.

Het eerste toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 15 september in MFA de Tienvoet in Heinenoord.
Inschrijven kan op de avond zelf tot 19.30 waarna direct de loting plaats zal vinden.

Klik hier voor een overzicht van de HWDO Ranking 2018-2019.