Home | Bestuur | Algemeen | Competitie | Beker | Ranking | Jeugd | Links
Nieuws & Mededelingen - Toernooiagenda - Dagmarathon - Teams & Locaties - Downloads

Justin Schilperoord en Patrick van den Boogaard
winnen 25e HWDO Nacht marathon.

Dennie Mallegrom en Sylvana Snoeck winnen verliezersronde.
Roy Moerenhout gooit 170 finish.

Op Goede Vrijdag 18 april 2014 maart werd de 25e, en zeer waarschijnlijke laatste, HWDO Nachtmarathon gehouden.

Met een opkomst van 28 koppels werd de avond begonnen en zouden er uiteindelijk 8 voorronde partijen worden gespeeld voor het eten, om ze te bepalen welke 14 koppels er in de winnaarsronde zouden gaan strijden om de hoofdprijs.
2 koppels wisten voor de pauze al hun partijen te winnen. Dit waren Nico Vermeulen en Mark van der Voorden die slechts in 1 partij hun tegenstanders een leg gunden. Ook Patrick van den Boogaard en Justin Schilperoord wist en al hun partijen te winnen, maar zij gunden geen enkele tegenstander een leg, een unieke prestatie.

Nadat de voorronde partijen waren gespeeld werd rond 1.00 uur de verloting verricht, waarbij diverse kleine en grote prijzen waren te verdienen, zoals bierpakketten, messensets, grilpannen, dartbord, diverse flessen drank en boodschappen pakketten.
Daarna werd er een maaltijd voorgeschoteld, met heerlijke salades, friet, nasi en saté, wat de meesten zich goed lieten smaken om daarna vol goede moed verder de nacht in te gaan, waarbij de alcohol kraan tijdelijk werd dichtgezet en men verder moest zien te overleven op overheerlijke koffie en thee of versgeperste koeiensap.

Aan de voorzijde van de zaal werd verder gegaan in de winnaarsronde, waarbij de beste 14 koppels trachten zo veel mogelijk punten bij elkaar te schrapen om zo een plaats in de halve finales te bemachtigen. Aan de andere kant van de zaal werd de strijd voorgezet door de andere 14 koppels, waarbij ook de beste 4 zich voor de kruisfinales konden gaan plaatsen.
In de winnaarsronde gingen Justin en Patrick onverstoord door met het winnen van hun partijen, waarbij alleen Crelis Groeneweg en Jeroen van de Sluis ze een leg af wisten te snoepen, maar zij plaatsen zich dus ongeslagen voor de halve finales. Nico en Mark lieten een enkele steek vallen maar wisten genoeg partijen te winnen om zo ook de halve eindstrijd te bereiken. Crelis en Jeroen hadden ook een goede nacht en wisten ook zonder bier nog een paar goede resultaten plaatsen zich als derde voor de strijd om de bekers. Wesley Bunk met zijn vaste kompaan Ben Naaktgeboren, ditmaal verkleed als echte darters, wisten zich net zoals de afgelopen 2 jaar ook weer te plaatsen.

Nadat alle partijen in de voorronde waren gespeeld in de winnaars poule en het wachten was op de uitslagen van de partijen aan de andere kant van de zaal, werden de stramme spieren en dichtvallende ogen los geschud door het speciaal voor dit evenement herenigd duo Carl Nooten en Olga Commanduer en werd met wat rek en strek oefeningen een heuse work-out uitgevoerd, waar Billy Banks jaloers op zou zijn geweest.

In de halve finales lieten Ben en Wesley kansen liggen om Patrick en Justin het moeilijk te maken, door enkele pijlen op een dubbel te missen, wat ze uiteindelijk fataal werd en Ben en Wesley andermaal zich te vrede moesten stellen met een 3e plaats. Bij Crelis en Jeroen was het beste er van af en zij konden op het eind geen vuist meer maken tegen Mark en Nico.

Nadat het daglicht zich weer langzaam door de ramen naar binnen had gedrongen werd rond half acht begonnen aan de finale, die in maximaal 7 legs zouden worden gespeeld. Patrick en Justin, winnaars van 2011 en 2014 waren ogenschijnlijk behoorlijk fris, of ze zaten behoorlijk aan de fris, afijn ze stonden behoorlijk scherp aan het bord en wisten nog met redelijk groot gemak de tripple 20 te vinden, hetgeen bij Mark en Nico zeker niet het geval was en zij moesten er hard voor werken om de pijlen telkens goed in het bord te krijgen. Gelukkig lukt dit vaker wel dan niet en kon de druk wel een beetje op de ketel worden gehouden, maar de jonkies leken zich alles behalve druk te maken, en pakten derhalve snelle een 2-0 voorsprong. In de derde leg leek het erop dat Mark en Nico terugkwamen, maar het lukt ze niet de pijlen in de juiste dubbel te gooien, en Justin pikte dan ook alsnog de leg in. In de vierde leg was het begin voor Justin en Patrick en kwamen Nico en Mark te laat op gang om nog een puntje te pakken en daarmee kwam met 4-0 een einde aan het toernooi en pakten Justin en Patrick de eindoverwinning, zonder dus ook maar 1 partij te hebben verloren, Proficiat !!

In de verliezersronde kwamen Roy Moerenhout en Carmen Leeflang in de finale terecht, nadat zijn in de nacht geen partij meer hadden verloren. Zij troffen daarin Dennie Mallegrom en Sylvana Snoeck, die sínacht niet al hun partijn wisten te winnen, maar wel in elke partij minimaal 1 leg pakten en daarmee genoeg punten bij elkaar hadden gesprokkeld.
Roy en Carmen hadden het betere van het spel en kwamen in de leg op voorsprong, maar wisten niet te finishen, en kwamen 1-0 achter. Ook in de 2e leg het zelfde verhaal, Roy en Carmen wisten de dubbel niet te raken en met een mooi 100 finish van Sylvana werd het 2-0. Leg 3 was een kopie van de vorige twee en nu was het Dennie die wel uitgooide en dus met 3-0 de verliezersronde besliste.

Er werd gedurende de avond en de nacht 13x een 180-er gegooid. Patrick van den Boogaard en Roy Moerenhout namen er ieder met 3 de meesten voor hun rekening.

6 maal wist men een finish van 100 of meer uit te gooien, waarvan er 2 door een dame werden gegooid. Sylvana Snoeck wist zoals gemeld 100 te finishen, maar Stacey Rijn deed dat met 104 net iets beter.
Bij de heren vielen de hoge finishes al vroeg in de avond. Leander Wagenmaker wist 116 uit te gooien, maar die was net daarvoor al overtroffen door de 130 van Mitchell Krijger. De 120 van Crelis Groeneg zat er netjes tussenin. De hoogste finish werd echter gegooid door Roy Moerenhout en kon ook niet meer overtroffen worden hij gooide namelijk 170 uit !!

Hiermee is een einde gekomen aan deze HWDO Nachtmarathon en zal dit nachtelijke evenement na 25 edities niet meer terugkeren.
Het HWDO bestuur is voornemens om de dart marathon niet helmaal verloren te laten gaan en wil deze voort te gaan zetten in een dagevenement tijdens het paasweekeinde. Hierover volgt t.z.t. meer informatie.

Speciale dank gaat uit naar:

- Bianca Leusink-Kruythof en haar moeder, voor het verkopen van de loten
- Noordzijstaalkabel BV
- Themagicdarts.nl
- Partycentrum Concordia

- Café Bleeker
- Carl Nooten en Olga Commanduer

Het HWDO Bestuur

 

WINNAARSRONDE

 

VERLIEZERSRONDE

1
Patrick vd Boogaard
&
Justin Schilperord  
1
Dennie Mallegrom
&
Sylvana Snoeck
2
Mark vd Voorden
&
Nivo Vermeulen  
2
Roy Moerenhout
&
Carmen Leeflang
3/4
Ben Naaktgeboren
&
Wesley Bunk  
3/4
Arnaud van Herk
&
Bart van Leeuwen
3/4
Jeroen vd Sluis
&
Crelis Groeneweg  
3/4
Marc Göbel
&
Christiaan Göbel
                 
 
   

Klik hier voor een verslag van 2013

Klik hier voor een verslag van 2012

Klik hier voor een verslag van 2011

Klik hier voor een verslag van 2010